Gyakran ismételt kérdések

Miért nem találom a lézeres kezelések árat a weboldalon?

A lézeres kezelések menete változó és egyénre szabott. Ezért kérjük, a lézeres kezelések lehetőségeiről és árairól érdeklődjön kezelőorvosánál. Általánosságban elmondható, hogy a lézeres kezelések alig költségesebb, mint a hagyományos kezelések ára.

A fogászati röntgenfelvétel készítése szükséges?

Igen. Számos betegséget, sérülést, a fogak, arc-és állcsont állapota pontosan felmérhető röntgenfelvétellel. A fogászati röntgenfelvétellel a fennálló betegség a tünetek megjelenése előtt már kimutatható. A korai felismeréssel lehetővé tesszük Önnek, hogy az időben észre nem vett betegségekből adódó költséges kezeléseket elkerülje.

Terhes vagyok, fogászati szűrésre és fogtisztításra jöhetek?

Sőt! A kismamák rendszeres fogászati szűrése és a helyes szájhigiénie betartása kiemelten ajánlott, mivel a várandóság alatt a hormonháztartás megváltozik és a nyál antibakteriális és semlegesítő hatása jelentősen csökken. A mai eredmények azt mutatják, hogy a kismamáknál előforduló fogágybetegség a koraszülést veszélyét háromszorosan növelheti. FONTOS: Klinikánkon terhesség ideje alatt röntgenfelvételt nem készítünk. Kérjük, feltétlen tájékoztassa kollégáinknak, asszisztensünket, ha a terhesség lehetősége fennáll!

Hányszor kell naponta fogat mosni?

A legtöbb fogászati ​​szakember legalább napi kétszeri (reggel és este) fogmosást javasolt. Tipp: a napi kétszeri fogmosás mellett ajánlott a napi egyszeri fogselyem használat, amely a fogközök alapos kiszítására szolgál.

Mit jelent a paradontológia?

A paradontológia a fogágybetegséggel foglalkozó szakterület. Sajnos ma hazánkban a fogágybetegség a fogszuvasodáshoz hasonlóan népbetegségnek számít. A fogágybetegség egy króniukus bakteriális fertőzés, amely megtámadja a fogínyt és a csontokat. A fogágybetegség – parodontosis legfőbb oka a fogakon lerakódott plakk és fogkő. Rendszeres és helyes fogmosással és fogselyem használattal a kialakulása megelőzhető.

Miért olyan népszerű a fogászati implantátum?

A kivehető fogpótlások és az ép fogak lecsiszolásával felépített hidak és koronák káros hatással lehetnek a szomszédos ép fogakra. Az szomszédos fogak állandó terhelésnek vannak kitéve, amelyek idővel kilazulhatnak és további fogak elvesztésével is járhatnak. Az implantátumokkal készített fogpótlások visszaadják és helyreállítják a fogazat funkcióit és esztétikus hatást is nyújtanak. Fogbeültetéssel a fenti problémák elkerülhetőek. Az elmúlt 40 évben a fogorvosok világszerte teljes biztonsággal alkalmazzák egy, több vagy teljes foghiány pótlására is.

Honnan tudom, hogy alkalmas vagyok a fogbeültetésre?

Annak érdekében, hogy kiderüljön Önről, hogy alkalmas fogbeültetésre, egy alapos szájvizsgálatra és egy röntgenfelvételre van szükség, amely segítségével implantológusunk teljes képet kap a száj, a fogak és a csontok állapotáról. Így pontosan meghatározható a szükséges implantátumok száma és típusa.

Miért kell 3-6 hónapot várnom az implantátum behelyezése után?

Fogbeültetés után általában 3-6 hónap gyógyulási időre van szükség, hogy az implantátum becsontosodjon. A gyógyulási idő letelte után az implantátum már teljes mértékben terhelhető, ilyenkor szoktuk a végleges fogpótlást elkészíteni.

Hogyan kell tisztítanom az implantátumokat?

Ahhoz, hogy az implantátumokat hosszútávon megőrizze, elengedhetetlen a rendszeres és alapos fogmosás, a fogselyem vagy a fogköz-tisztítókefe használata. A fogkefe lehet elektromos, vagy hagyományos, arra figyeljen, hogy a fogkefét legalább háromhavonta cserélje. FONTOS: a rendszeres professzionális fogtisztítás javasolt.